Un balcon închis reprezintă una dintre soluțiile practice care compensează prin obținerea de spațiu în plus, mai ales pentru cei care locuiesc la bloc și dețin garsoniere sau apartamente foarte mici. Prin închiderea balconului se poate obține o cameră în plus, care se poate ușor transforma în debara sau chiar într-o oază de relaxare.
Pentru închiderea balconului este necesară în primul rând o autorizație pentru această lucrare și mai apoi este necesar să se aleagă cu grijă între diversele sisteme de închiderea balconului, calitatea fiind cea care va asigura o hidroizolare și o termoizolare adecvate, cât și un aspect plăcut.
Sisteme de închidere a balconului
De-a lungul timpului sistemele de închidere ale balconului au evoluat de la simpla tâmplărie din lemn sau cea din profile metalice închise cu o singură foaie de geam la actualele termopane cu tâmplărie de PVC, aluminiu sau lemn stratificat sau la sistemele de închidere cu sticlă glisantă.
Noi îți propunem sistem PVC de închidere a balcoanelor
Termopanul este denumirea comercială a unei suprafețe vitrate, rezistentă la vânt, foc și substanțe chimice, care asigură izolarea termică și fonică a ușilor și ferestrelor, montându-se pe o tâmplăria din PVC.
Un termopan reprezintă o unitate de sticlă izolată, care este compusă din două sau trei bucăți de sticlă unite într-un termopan, iar camerele dintre sticle umplute cu un gaz numit argon. Gazul argon are proprietăți termice excelente. Unitatea este izolată pentru a preveni orice tip de praf sau umezeală să ajungă între sticle.
Geamul tripan se obține prin același procedeu ca și geamul termopan numai că se folosesc trei foi de sticlă desparțite de două baghete de aluminiu.
Ca și în cazul geamului termopan, în cele două spații dintre foile de sticlă se poate introduce un gaz rar precum Argon-ul. Acest gaz este foarte important pentru că ajută la îmbunătățirea coeficientului de tranfer termic “U”.
Tâmplăria PVC este tâmplăria poate cea mai răspândită în ultimul timp. Acest tip de tâmplărie prezintă avantajul că asigură o termoizolație eficientă a spațiului, are o durată lungă de viață, este ușor de îngrijit și are un aspect plăcut, fiind disponibilă într-o varietate foarte mare de culori.
Tâmplăria este alcătuită din profile de PVC cu un un număr de camere, 3, 5 sau 7, pentru o mai bună izolare termică și fonică, unde pentru rigidizare există un profil metalic. Alegerea tâmplăriei pe scară largă în funcție de numărul de camere ale profilului reprezintă un mod simplist și uneori greșit. Criteriile după care se alege tâmplăria țin de coeficientul fonic, coeficientul de transfer termic și cel de protecție solară. Adâncimea profilului, adică distanța dintre interior și exterior, care se mai numește și „grosime” este mai importantă decât numărul de camere ale profilului.