Sfaturi utile pentru întreținerea ferestrelor

Ferestrele PLASTAL executate din profil REHAU se caracterizează printr-un nivel ridicat de calitate, standarde tehnologice moderne, manevrare practică și o intreținere foarte usoară datorită suprafeței speciale. Pentru a te putea bucura de ferestre cât mai mult timp, recomandăm menținerea lor în stare optimă, prin urmarea câtorva reguli simple.

Primul pas în procesul de intreținere a ferestrelor este îndepărtarea foliei de protecție în termen de maximum 30 zile de la montaj. Aceasta este afectată de acțiunea factorilor climaterici externi, calitatea ei deteriorându-se în timp, ceea ce o face mai dificil de îndepărtat după o perioada de o lună de la montaj.

După instalarea ferestrelor și scoaterea foliei de protecție, vor fi necesare activități de întreținere și mentenanță, care vor asigura păstrarea calităților estetice și tehnice ale tâmplăriei.

Curățarea este esențială!

  • Urmele de praf sau ploaie se pot îndepărta ușor, cu un detergent obișnuit pentru gospodărie și o cârpă moale.
  • În cazul în care locuința este amplasată în zone expuse impurităților, cum ar fi zona gărilor, zonele industriale, etc, întreținerea periodică este cu atât mai importantă. Depunerile pe suprafața profilului pot deveni dificil de îndepărtat în timp.

Deși curățarea este în general o activitate familiară pentru mulți, reține că există și contraindicații în cazul ferestrelor PLASTAL:

  • Nu utiliza agenți de curățare agresivi sau abrazivi care conțin solvenți sau substanțe similare (diluanți pe bază de rășină sintetică, acetonă, etc);
  • Nu utiliza produse de curățat uscate tip praf;
  • Nu utiliza obiecte dure (perii de sârmă, bureți abrazivi, spacluri, etc);

În afară de lucrările de întreținere prin curățare, există și activități de mentenanță care să conserve funcționarea corespunzătoare a sistemului de feronerie:

  • O dată pe an se recomandă lubrifierea pieselor mobile de la feronerie cu o picatură de ulei;
  • Garniturile de etanșare necesită curățare periodică (doar cu apă curată este suficient) si lubrifiere (cu ajutorul unui creion cu silicon);

Pentru a te putea bucura de ferestre frumoase și funcționale, cu un aspect plăcut și caracteristici tehnice păstrate în stare optimă, sunt necesare doar activitățile simple menționate mai sus. Acestea se pot realiza de către beneficiar, nu implică lucrări de anvergură și nici nu necesită abilități speciale. Însă rezultatele merită din plin: ferestrele PLASTAL își vor păstra proprietățile estetice și tehnice o perioadă mai lungă de timp!

Acest articol a fost publicat în Noutăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *