Întrebări frecvente

La momentul actual oficiile Companiei Plastal se află în orașele Chișinău, Bălți, Soroca, Florești și în satul Sângereii Noi, unde este și fabrica de producere. Avantajul companiei este că livrează pe tot teritoriul Republicii Moldova, dar și peste hotarele țării: UE, SUA, Canada.

La prima vedere pare simplu – trebuie doar să știi lățimea și înălțimea. Dar de fapt, prețul unei ferestre se calculează în dependență de mai mulți factori:

 • Dimensiunea fiecărei ferestre: lățime și înălțime
 • Sistemul de profil și numărul de camere
 • Metoda de deschidere a fiecărei ferestre
 • Formula  termopan
 • Culoarea ferestrei: alb sau colorat
 • Tipul casei: apartament sau casă particulară
 • Alți parametri suplimentari

Drept urmare, fiecare fereastră este individuală!

Un termopan reprezintă o unitate de sticlă izolată, care este compusă din două sau trei bucăți de sticlă unite într-un termopan, iar camerele dintre sticle umplute cu un gaz numit argon. Gazul argon are proprietăți termice excelente. Unitatea este izolată pentru a preveni orice tip de praf sau umezeală să ajungă între sticle.

Termenul de execuție pentru comenzile standart este de la 7 până la 21 zile. Pentru comenzile nestandart, cu poziții ce se aduc la comandă, termenul de execuție este până la 60 de zile.

Deținând propria fabrică de producere, compania a investit mereu în cele mai performante utilaje și cele mai moderne tehnologii, acest lucru influențând  și asupra calității și durabilității ferestrelor și ușilor. Produsele Plastal rezistă în timp deoarece sunt fabricate din: profil german Rehau, feronerie Siegenia iar sistemul inclus clima control – în fiecare fereastră.

La Plastal, orice lucrare executată este însoțită de un certificat de garanție și de o declarație de performanță.  Iar pentru că avem încredere deplină în calitatea produselor Plastal, nu ne temem să iți oferim o garanție extinsă, în funcție de produs: 20 de ani la profilul Rehau și 5 ani post garanție.

Condensul are cauze multiple:

 • Geamul  termopan nu este Low-E (anticondens).
 • Umiditatea în încăpere este mai mare de 50%, cauzele fiind plantele, rufele la uscat, aburul de la baie sau bucătărie.
 • Atunci când fereastra nu are închidere circulară (închidere pe toate laturile ) și permite intrarea stării de umiditate din exterior în interior.
 • Atunci când încăperea nu este aerisită conform normelor tehnice, adică 30 de minute la un interval de 6 ore .
 • Atunci când temperatura în încăpere este mai mică de 18 grade pe timpul iernii.

Sticla LowE este obținută prin depunerea unui strat de oxizi metalici de dimensiuni microscopice pe sticla clasică float. Acest strat metalic are rolul de a reduce pierderile de căldură prin radiație, îmbunătățind capacitatea de izolație termică a geamului termoizolant.

Durata medie de viață garantată a tâmplăriei Plastal, este de peste 20 de ani, ferestrele din PVC fiind o investiție excelentă, de asemenea, în ceea ce privește creșterea valorii unei proprietăți.

Datorită avansării tehnologiei și materialelor în domeniul foliilor de culoare pentru profilele din PVC, acestea nu iși pierd nuanța pe o perioadă îndelungată de timp. Durabilitatea profilelor din PVC folosite de Plastal este dată de stabilizatorii UV folosiți în tratarea lor și care împiedică decolorarea acestora în timp.